Spørgsmål fra Hella:

“Hej brevkasse, jeg skriver lige på vegne af min veninde, som lider af ALS og er 52 år og kæmper pt med Kommunen ift en BPA ordning. Har Patient in Focus´ socialrådgiver erfaring med at hjælpe ALS patienter ift BPA ordning mv, så lad mig gerne høre om det er noget I kan hjælpe min veninde med i forhold til retning og lovgivning?

Det er så umenneskeligt at skulle leve med sygdommen ALS, så at hun også skal slås for retten til at få fysisk hjælp til at leve, er virkelig rystende… 

1000 tak, kh Hella”

Besvarelse fra Mariane Kragelund Skadborg
Social-økonomisk rådgiver

Besvarelse:
Kære Hella.
 
Hvor er det svært for din veninde at være ramt af ALS – men hvor er det godt, at hun har en god veninde som dig. Menneskelig omsorg og nærvær er så betydningsfyldt for os alle, især når vi rammes af alvorligt sygdom.
 
Du spørger til BPA ordningen – som står for borgerstyret personlig assistance. En person, som har en betydelig varig fysisk eller funktionsnedsættelse, der medfører et omfattende behov for hjælp – vil umiddelbart være omfattet af ordningen. 
 
Men ikke alle kommuner har et samarbejde med BPA-ordningen og det er kommunens visitator, og som foretager et skøn ud fra serviceloven § 97.  
Og bevilger hjælp. 
 
Der kan ydes hjælp i eget hjem – ledsagerordninger – støtte-kontaktperson og vikardækning – alt sammen ud fra en socialfaglig vurdering og med henvisning til lægepapirer. 
 
Jeg vil foreslå dig at kontakte Alzheimer foreningen – [email protected]
tlf. 39400488. 

Her vil I kunne møde stor forståelse – viden og rådgivning til såvel den syge samt til pårørende. Alzheimer foreningen er en frivillig forening, som får midler fra Socialstyrelsen og de yder en fantastisk indsats med vejledning – kursus – og netværksarbejde. 

Jeg vil også tro, at din veninde vil kunne få en bisidder med til møde i Kommunen – fra Alzheimerforeningen. 
Jeg håber, at I får den nødvendige hjælp og du er altid velkommen til at kontakte os igen.
Mange hilsner Mariane