Spørgsmål fra Rikke:

“Sommetider føler jeg, at min sygdom har slettet alle spor af mig.

Den jeg var, inden jeg blev syg. Jeg kan slet ikke genkende mig selv mere og føler jeg træder vande bare for at eksistere. Jeg plejede at køre på motorcykel, men det har sygdommen sat en stopper for.

Jeg elskede min mand, men han gav op, fordi jeg ikke kunne få børn. Jeg har tabt det job, jeg virkelig elskede pga. sygdommen. Nu sidder jeg her tilbage og føler mig tilsidesat, alene og trist. Det er slet ikke den person, jeg er, men det er det åbenbart blevet til.

Finder jeg nogensinde livsglæde og selvkærlighed igen?”

Besvarelse fra Toril Jørgensen
Coach og Perfektionist Ekspert

Besvarelse:

Hej Rikke

Hvor er det godt du skriver at det ikke er den person du er! Selvom du siger det er den du er blevet til, har du en grundlæggende viden og tro om at, DU KAN OG VIL MERE! Det jeg læser ud fra dit spørgsmål, er at du vil, men ikke ved hvordan.

Du oplever nu en sorg, i at livet ikke blev som du havde troet, ønske eller håbet på. Det er en sorg der skal have lov til at blive bearbejde. Men den skal ikke have lov til at stoppe dig med at leve livet.

Enkelte gange i livet må vi give slip på fortiden og det der engang var.  Selv om det kan være smertefuldt, kræver det også at vi accepterer situationen som den er. Det er accepten der vil være det første step i hvordan du kommer videre.

Accepten kommer med at se på situationen og sige, ok: mit liv blev ikke som jeg havde forventet, men nu står jeg her alligevel. Hvad vil jeg nu? Det er når du accepterer din egen situation, det er muligt at komme videre.

Fordi JA, det er også muligt for dig at finde livsglæde og selvkærlighed igen. Men, det kan du ikke gøre ved at kigge tilbage, men kun ved at kigge frem. Frem på hvad du vil og hvad du drømmer om med udgangspunkt i hvor du er i dag.

For du skal finde frem til den nye dig og din nye identitet.

Så hvad kan og vil du? Hvilke personer, aktiviteter og følelser ønsker du skal være en del af dit liv fremover? Hvad er det der gør dig glad?

Start i det små og tag et step ad gangen.

Jeg ønsker dig held og lykke med at finde frem til dit nye jeg.

Kærlig hilsen, Toril