Spørgsmål fra Anonym:

”Jeg har brug for hjælp!!! Min mor siger, jeg er tyk. Det er jeg også, men jeg prøver hver eneste dag at spise sundt og leve et normalt liv med aktivitet og motion, men alligevel tager jeg hele tiden på.

Jeg spiser måske lidt slik om aftenen, men hvem gør ikke det? Jeg er meget ked af min vægt men ikke sikker på hvordan jeg kommer til min ideale vægt.

Hvem kan hjælpe mig?

Besvarelse fra Klinisk diætist
Lykke Duvald

Kære dig,

Mange tak for din mail.

Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende at vægten ikke flytter sig i nedadgående retning, når du netop er opmærksom på at spise sundt og på at bevæge dig. I udgangspunktet er det rigtigt godt for din generelle sundhed, at du har dette fokus! 

Men i  princippet kan man være det sundeste menneske i hele verden, spise alt det rigtige og stadig ikke tabe sig så meget som et eneste gram. Omvendt kan man spise usundt og alligevel tabe sig. Vægttab handler rigtigt meget om mængder, ikke kun om hvorvidt man spiser sundt eller ej.

En uddannet diætist kan hjælpe dig med at lave en kostplan der er skræddersyet til dig og din ønsker og som angiver præcis hvor store mængder mad du har plads til at spise, hvis du samtidigt ønsker at tabe dig.

Venlige hilsner
Lykke Duvald