DATABESKYTTELSE OG PERSONFØLSOMME SUNDHEDSDATA


Oplysning om behandling af personoplysninger om dig i medføre af persondataloven §28, samt Cookie- og privatlivspolitik

Patient in Focus behandler personoplysninger om dig, når du retter henvendelse til os pr. email, brev eller telefon. Vi behandler også personoplysninger om dig, hvis du får en besked fra et bestyrelsesmedlem.

Hvis du har en stilling i Patient In Focus foreningen eller er ansat hos os, behandler vi dine personoplysninger elektronisk. Personoplysninger, som vi behandler i relation til ansøgere til stillinger eller ansatte, behandler vi for at kunne administrere dit ansættelsesforhold eller for at kunne etablere et ansættelsesforhold. 

Til behandling af dine personoplysninger ved ansøgning eller ansættelse i Patient In Focus er persondataloven §6 stk. 1 pkt. 2 og §7 stk. 3.

I forbindelse med Persondataloven §28, skal vi oplyse dig om, at vi behandler persondata elektronisk, som er nødvendige for at kunne behandle din henvendelse, din tilknytning eller samarbejdet med dig. Dette indebærer at vi er nødt til at behandle dine personoplysninger. 

Patient In Focus dataansvarlige er:

Charlotte +45 28 63 33 26 og Lisbeth +45 30 66 73 77
info@patientinfocus.dk
Rugvænget 28
DK-8653 Them

Formålet med behandlingen er at kunne varetage dine interesser i henhold til organisationens vedtægter og formål, at kunne kommunikere med dig i vores samarbejde og i øvrigt kunne foretage den administration, der er nødvendigt og sædvanlig i Patient In Focus´ arbejde.

Patient In Focus har herudover valgt at anvende samtykke fra dig som grundlag for behandlingen af dine personoplysninger. Det sker, når du vælger at bruge hjemmesiden, gerne vil udføre frivilligt arbejde eller etablere et medlemskab.

Patient In Focus videregiver ingen oplysninger om dig til andre uden din du tilladelse, medmindre vi ifølge dansk lovgivning er forpligtet hertil. 

Personoplysninger om dig vil blive slettet, når vi ikke længere har et formål med at behandle dem. Du kan på ethvert tidspunkt trække dit samtykke tilbage, uden at dette berører lovligheden af behandlingen, som er baseret på samtykket inden tilbagetrækningen. 

I henhold til Persondataloven har du ret til indsigt i og berigtigelse eller sletning af personoplysninger eller begrænsning af behandling af oplysninger om dig.

Hvis du ikke ønsker, at Patient In Focus behandler personoplysninger om dig, som er nødvendige for, at vi kan administrere din tilknytning til organisationen, samarbejde i projekter eller kommunikerer med os. Dette kan betyde at du ikke kan opretholde din tilknytning, og vores samarbejdsrelation må ophøre. 

Du har mulighed for at indgive klage til os via info@patientinfocus og/eller Datatilsynet, hvis du finder at Patient In Focus´ behandling af dine oplysninger ukorrekte.

Cookie- og privatlivspolitik

Introduktion
Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af de annoncer, der vises. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (vejledning) og undlade videre brug af hjemmesiden. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies
Hjemmesiden anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere, at hjemmesiden ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Data gemmes hos tredjepartner: Danske Bank, Nykredit Bank og Dandomain.dk  
 

Personoplysninger 

Generelt
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores hjemmeside, indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger, medlem eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via hjemmeside.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Dette vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login og/eller ved køb. 

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. 

Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores service og indhold.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er til nytte. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger
Data om din brug af hjemmesiden, hvilke annoncer du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering og forbedre oplevelsen af vores hjemmeside. 

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.