Dit Liv - Vores Fokus brevkasse

Kategori: Patient til Patient

Patient til Patient

Vi har tre spørgsmåls- og svars-kategorier. I denne kategori er det patienter og pårørende der deler ud af deres erfaringer og svarer på dine spørgsmål. Som patienter er vi eksperter på livet med en kronisk sygdom og/eller et handicap.

Vi er parat til at dele vores viden med dig.

Måske findes svaret på dit spørgsmål allerede her.

Brevkassen, spørgsmål:

Er binyrebakhormon farligt?

Læs besvarelsen her.

Jeg er 20 år gammel, og elsker at have det sjov...

Læs besvarelsen her.

Hvad gør I andre?

Læs besvarelsen her.

Vi du tage vaccinen for COVID-19?

Læs besvarelsen her.

Jeg føler mig til besvær, ændret og ...

Læs besvarelsen her.

Vil du date en med Psoriasis?

Læs besvarelsen her.

Patientpanelet

Zanna Ibina Worsøe, Hypermobillitet

“Zanna Ibina Worsøe lever med kroniske smerter fra 8 forskellige diagnoser indenfor hhv hypermobillitet og gigtlidelser. Hun er i dag førtidspensionist, men brænder for formidling, hvor valget, det gode liv, taknemmelighed og tillid er nogle af omdrejningspunkterne.

Zanna er enlig mor til tre, og har været det gennem alle årene som kronisk smertepatient. Hun har desuden skrevet en bog om det at vælge vejen til det gode liv.”.

Louise Lilli Romose, Low Morbus Bechterew/Rygsøjlegigt

“Louise Lilli Romose Low er 27 år og lever med diagnosen Morbus Bechterew/Rygsøjlegigt. Hun lever i dag med mange af de smerter der i flere år har drillet hende inden hendes sygdom blev opdaget. I dag er Louise velmedicineret og dyrker motion for at opretholde den gode energi hun har opbygget i hverdagen.

Louise ved hvad det vil sige, at leve med kronisk sygdom tæt inde på livet når man er gravid, studerende og mor. Hun lever sit liv positivt, og i nuet hvor hun er mor til snart to, trods hendes sygdom forsat følger hende. ”

Rikke Struve, Pårørende

“Rikke er pårørende til 3 sønner med forskellige diagnoser. Hun brænder for at hjælpe og støtte pårørende på tværs af diagnoser, da det er vigtigt, at pårørende har balance i hverdagen. Hvad kan vi gøre for at spille hinanden gode med et positivt fokus?

For Rikke handler kerneværdierne om rummelighed, respekt, tillid og ærlighed. Rikke har selv en autoimmum sygdom og arbejder som coach og mentor.”

Allan Frøstrup, Rygsøjlegigt

“Allan Frøstrup har rygsøjlegigt, men det har ikke forhindret ham i at tage en uddannelse, da livet vendte sig.

Han er pt. ved at uddanne sig til social og sundhedshjælpe og i hans fritid arbejder han med at instruerer forløb for andre patienter. ”

Annelise Rønnow, Sclerodermi

“Annelise Rønnow har levet med en sjælden bindevævssygdom siden 2007. Hun har sadlet en anelse om i sit arbejdsliv med en §56 aftale ved hånden. I fritiden dedikerer hun en stor del af sin tid til med patienter, og har i flere år delt ud af patienthistorier, både i ind- og udland. Men der er også tid til kulturelle oplevelser og samvær med familie og venner. ”

Lisbeth Oxholm Snede, Leddegigt

“Lisbeth Oxholm Snede har levet med en kronisk sygdom fra hun var ganske ung. Hun har været igennem både uddannelse, graviditeter og arbejdsmarkedet med en sygdom som følgesvend. Hun er pt. ansat som fleksjobber, og er en passioneret patient, blogger og co-grundlægger af Patient in Focus.

I Lisbeths familie er der flere med kroniske sygdomme, og det har ledet til mange udfordringer og kreative løsninger - og det har hun skrevet en del om. ”

Charlotte Nørgaard, Lupus

“Charlotte Nørgaard har levet med kronisk sygdom i mere end 18 år. Hun var kun et barn, da hun mærkede de første smerter, som over tiden udviklede sig til 18 diagnoser totalt. Charlotte er amerikansk-dansk og har arbejdet med patienter i 20 år både i sin karriere og fritid. Hun er en passioneret patient og co-grundlægger af Patient in Focus. Hendes mand er også kronisk syg, og deres datter har et handicap, så hun kender alt til, hvor svært det kan være at få hverdagen til at hænge sammen.”