Dit Liv - Vores Fokus brevkasse

Kategori: Sundhed

SUNDHED

Vi kender det kun alt for godt. Der er 1000 spørgsmål, når en kronisk sygdom og/eller et handicap kommer ind på livet, om det er en selv eller om det er en vi har kær.

Vi har derfor valgt at lavet tre spørgsmåls- og svars-kategorier. I denne kategori kan du læse om Sundhed. 

Sundhed omhandler lægens, fysioterapeutens, psykologens, Den kliniske diætistens og sexologens besvarelser, og du kan se om dit svar allerede er i brevkassen her.

Brevkassen, spørgsmål:

Hvad er en fysioterapeut?

Læs besvarelsen her.

Jeg tåler ikke Ibuprofen

Læs besvarelsen her.

Vaccine mod COVID-19

Læs besvarelsen her.

Stofskiftesygdom og vægtforøgelse

Læs besvarelsen her.

Tilskud til Sygesikringen Danmark

Læs besvarelsen her.

2500 kalorier for meget eller for lidt?

Læs besvarelsen her.

Vores faglige mentorteam

Ulrich Fredberg, Adj. professor og Læge

“Ulrich Fredberg er brevkassens læge, med sin faglige bagrund som reumatolog, PhD og adj. professor i drætsmedicin. Ulrich er medforfatter/forfatter til mere 80 publicerede videnskabelige artikler og lærebøger. Han har deltaget som foredragsholder i hundredevis af virksomheder, organisationer/foreninger og kongresser nationalt og internationalt”

Birgitte Nielsen, Autoriseret Fysioterapeut

“Birgitte Kristine Nielsen er brevkassens fysioterapeut. Birgitte har over 20 års erfaring som fysioterapeut og har gennem alle årene videreuddannet sig indenfor bl.a. Neurologiske sygdomme og skader, Rheumatologiske sygdomme, GLAD konceptet , Undersøgelse og behandling af ryggen, bækkenet og bækkenbunden, Stabilitetstræning, seneskader og behandling med radierende chokbølge og med power laser.

Birgitte Kristine Nielsen arbejder til daglig hos Østbirk Fysioterapi som er en lokalafdeling under Fysioterapeuterne i Hovedgård og Odder Fysioterapi & Træning.”

Stine Bonde, Sexolog

“Stine Bonde er brevkassens sexolog. Stine har 12 års. sundhedsfaglig baggrund fra sygehus og kommunale pleje. Hun har bla. arbejdet med: Neurorehabilitering, Apopleksi, ALS, inden hun blev selvstændig med fokus Kronisk sygdom og seksualitet og helhedsorienteret på at se det hele menneske.

Stine er i dag ved at uddanne sig til Sygeplejerske for at forstærke hendes kvalifikationer og arbejder til daglige i hendes egen virksomhed. ”

Lykke Duvald, Klinisk diætist

“Lykke Duvald er vores autoriseret kliniske diætist her i brevkassen. Lykke har været på Medicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, hvor hun arbejdet med med diabetes, stofskiftelidelser. Lykke har speciale i livsstilsforandringer, motivation og vægttab. Hun er også kogebogsforfatter, erhvervsdiætist og foredragsholder.

Lykke arbejder i dag med egen praksis med mere end 300 klienter årligt, hvilke giver hende en meget bred erfaring i menneskers forskellige livsomstændigheder.”

Erla Heinesen Højsted, Autorisert Psykolog Cand. Ssych.

“Erla H. Højsted er brevkassens psykolog. Erla er en erfaren psykolog der har specialiseret sig i metakognitiv terapi og er certificeret på højeste niveau af MCT Institute i Manchester. Erla hjælper både mennesker med svære psykiske lidelser og mennesker med lettere psykologiske udfordringer og livskriser samt mennesker, der ønsker at præstere på et meget højt niveau. Hun er i dag formand for bestyrelsen i MCT Institute Danish Branch og supervisor på uddannelsen i metakognitiv terapi i Danmark.

Erla arbejder til daglig som psykolog hos MIND CPH, som Certificeret metakognitiv terapeut (level 2), MCT-I registreret Chefpsykolog. ”