Patient In Focus uddannelsen

 

Patient In Focus tilbyder patientuddannelse og underviser i vigtige redskaber - om det at være kronisk syg eller handicappet og formå at leve under levevilkår, der er så ”normale” som mulige for at udgå, at man føler sig socialt udsat eller tilsidesat i samfundets fællesskab, og hvor du ikke føler dig alene i dit sygdomsforløb eller handicap. Patientuddannelsen inkluderer håndtering af lovgivning, angst og depression, stress, sexliv, attitude, ansvar og arbejdsmuligheder. 

For at sikre patientforståelsen laves materialet af patienter til patienter i samarbejde med anderkendte danske specialister. Materialet vil være sygdomsneutralt og henvender sig således til alle. Der vil også være oprigtige patientfortællinger om livet med kronisk sygdom og/eller handicap og hvordan man finder livskvalitet og livsglæde trods ændringer af hverdagen. Du vil få en masse hjælp til selv-hjælp og adgang til flere webinar der inkludere oversete emner som ensomhed, nye værdier, mening i livet, kost, samt håndtering af kroniske smerter. Vi tager de mere grundmenneskelige styrker op for at forøge din livsglæde og livskvalitet. 

Patienter, som har fuldendt patientuddannelsen, kan få adgang til Patient In Focus' medlemsplatform. Medlemsplatformen er en database med projektmuligheder af forskellige karakter, som patienter kan blive involveret i. Projekter hvor patienter kan dele deres ekspertviden om deres sygdom og det at leve med sygdom eller handicap, hvor denne viden kan forbedre forholdene for patienter og maksimere behandlingsmulighederne. Projekterne inkluderer kliniske forsøg, patient forståelse af dokumenter, patient paneler, fokus grupper og peer-to-peer konsultation m.m.

Hvis vi skaber livsændrende formål i de nye levevilkår og bibeholder en form for aktiv involvering i samfundet, så kan vi også forstærke livsglæden. Vi vil være motivationen og inspirationen til, at patienter finder troen på sig selv og fremtiden.

Du kan nu tilmelde dig som medlem gratis, imens vi søger finansiel støtte til patientuddannelsen. Ved at blive medlem nu bliver du en af de første til at få adgang til patientuddannelsen, når den er tilgængelig i Danmark. 

Igennem Patient In Focus’ patientuddannelsen får du …

 • 8 undervisningsdage i opløftende og fredfyldte rammer og lokaler
 • Mulighed for at deltage i forskellige dele af landet
 • Adgang til et online læringsrum med undervisningsmateriale som du kan downloade
 • Undervisningsmateriale mellem hvert modul
 • Optagelser på video og lyd fra undervisningen
 • Adgang til en lukket Facebookgruppe, hvor du har løbende adgang til sparring samt støtte og inspiration fra de andre deltagere på patientuddannelsen
 • Tid og rum til at skabe meningsfulde netværk både virtuelt og live
 • Erkendelser og værktøjer som du kan bruge til at skabe et mere nærende familieliv
 • Mulighed for at kunne deltage aktivt i samfundet og forblive på arbejdsmarkedet
 • Certificering som Patient In Focus Ekspert, så du bliver i stand til at hjælpe dig selv og andre kronisk syge og handicappet
 • Ved bestået Patient In Focus certificering får du adgang til unikke og spændende projekt muligheder, patientinddragelse og kliniske forsøg 
Image
Image

Uddannelse der bygger på viden og erfaring som patient 

Som optakt til at være bruger i patientinddragelse i det danske sundhedssystem har vi lavet et kort uddannelsesforløb, der sikre dig en relevant patientuddannelse med bevis for de vigtigste ingredienser til at løfte viden omkring patientinddragelse.

Undervisningen inkluderer bl.a.:

Rådgivning 

 • Hvordan passer jeg på mig selv? Hvad kan jeg deltage i, og hvad skal jeg være opmærksom på som patient, når jeg siger ja til klinisk forsøg, fokusgruppe arbejde, peer to peer møder og anden patientinddragelse? 

Lovgivning

 • Retningsregler vedr. frivillig arbejde, honoreret projekter m.m. 

Det gode liv som patient

 • Modellen for hvordan du kommer videre som patient? Hvordan finder du ny livskvalitet og livsglæde trods levevilkår med kronisk sygdom og handicap? Hvad er dit eget ansvar, og hvad kan du selv gøre?

Motivation og inspiration

 • Hvordan finder jeg motivation og ny inspiration til at kæmpe videre og leve et godt liv trods sygdom eller handicap?

Klinisk basis grundlæg

 • Identificering af kliniske forsøg, former og forløb. Forståelsen for hvorfor det tager så lang tid og koster så meget at skabe nye mediciner. Hvilke roller patienter har i succesen, og hvordan man bliver involveret m.m.

Patientinddragelse

 • Hvad er patientinddragelse? Hvad søger de faglige fra mig som patient? Hvordan og hvorfor skal jeg deltage? Kan jeg bruge det som led i et Fleksjob?

Med online undervisningsmateriale kan du studere, hvornår du vil, hvor du vil. Patient In Focus ved, hvad det betyder at leve med kronisk sygdom og handicap. Vi tager hensyn og giver en bredere mulighed for at kunne gennemføre. 

Når vi mødes integreres undervisningsmaterialet fra viden til visdom – og det når helt ind i hjertet på dig.  Det sker via undervisning, fællesskabet, øvelser og god tid til spørgsmål.

Vi samles ansigt til ansigt for hver af de 8 moduler, og der vil være rig mulighed for at snakke og netværke med de andre deltagere både under og efter mødet. Patientuddannelsen bliver givetvis springbræt til nye dybe venskaber og succesfulde muligheder for at bruge uddannelsen til at deltage i jobmuligheder, patientinddragelse, kliniske forsøg m.m. 

Undervisningsdagene fungerer i høj grad også som en opløftende patient konference, hvor du modtager indsigter, genveje og guldkorn. Du går derfra høj på inspiration og handlekraft, så du kan omsætte teorien til praksis i dit eget og andres liv, i det som vil blive dit nye normal.

Under hele uddannelsesforløbet er du via uddannelsens lukkede Facebookgruppe i kontakt med både Patient In Focus, foredragsholdere og de andre deltagere, så du får maksimal støtte og inspiration til den smukke rejse, som patientuddannelsen også er. Vi deler løbende af vores egne udfordringer, erfaringer og løsninger og opfordrer til deltagelse af særlige opgaver, der skal styrke denne vidensdeling.

Når patientuddannelsen er til ende inviterer vi på en student ceremoni (graduation) med deltagelse fra pårørende. Vi inviterer endvidere også til netværksmøder og andre klasse arrangementer over tid. Skulle din profil være en match, opfordrer vi endvidere til projektdeltagelse ved succesfuld færdiggørelse af uddannelsen. Din patientuddannelse behøver ikke ende ved student ceremonien. Den kan vare lige så lang tid som du har lyst til at deltage aktivt. 

Image
Image

Rammerne for uddannelsen

Det er vigtigt for os, at uddannelsen finder sted i rolige og opløftende rammer med skyhøj service, velsmagende og sund mad af bæredygtige råvarer og sans for æstetiske detaljer.

Det har derfor været naturligt for os at vælge den mest optimale lokation til Patient In Focus Ekspert uddannelsen rundt omkring i Danmark. Hvis du har et god ide om materialet eller lokaler, så skriv til info@patientinfocus.dk og bliv involveret i hvad der skal ske i fremtiden for Danmarks patientuddannelse.

En del af undervisningen optages på video så kan du sagtens følge denne uddannelse, selv om der et eller flere moduler, du ikke kan møde op til.

Forplejning

Maden er lavet med omhu og af bæredygtige eller økologiske råvarer

Forplejning

 Under møderne er der vand, kaffe, te m.m. til fri afbenyttelse. Du får desuden serveret en lækker og nærende frokost på undervisningsdagene. Om eftermiddagen bliver du tilbudt en velsmagende snack.

Maden er lavet med omhu af overvejende lokale, bæredygtige eller økologiske råvarer.

Efter sidste modul hylder vi deltagerne med certificering og fejring i student ceremonien. Her vil vi byder på velkomstdrinks og en let anretning.

Der er forskellige muligheder for overnatning i lokalområdet. Detaljerne sendes ud til deltagerne forud for patientuddannelsens start.

Har du spørgsmål?

Hvis du har praktiske spørgsmål omkring patientuddannelsen så kontakt Patient In Focus på info@patientinfocus.dk. Vi står klar til at hjælpe dig. Vi glæder os at møde dig, undervise dig og lære fra dig.

 GIV MIG BESKED, når den næste Patient In Focus uddannelse har ledige pladser

 

Sammen er vi stærkere og kan finde ny livskvalitet i levevilkårene som kronisk syg eller handicappet 

Image

Mød os i fælleskabet

Image
Image
Image